Skip links

Haarlem en omgeving ontdekken? Hier moet je zijn deze zomer!

blog-haarlem-maartenvanvliet-makelaar

De omgeving van Haarlem biedt tal van gezellige restaurants, cafés en terrasjes om heerlijk te eten en te drinken. Daarnaast is het strand natuurlijk de perfecte uitvalsbasis om lekker uit te waaien of te genieten bij een van de sfeervolle beachclubs. Haarlem ontdekken deze zomer? Wij delen onze tips!

blog-haarlem-zomer-3

1. Uitwaaien op het strand

Op nog geen halfuur rijden van Haarlem vind je Zandvoort en Bloemendaal. De badplaatsen zijn rijk aan sfeervolle beachclubs waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren. Ook zijn er voldoende bedjes te huur om een warme zomerdag op het strand door te brengen. Één van mijn persoonlijke favorieten is beachclub Ubuntu, waar ze smaakvolle gerechten serveren en een relaxede sfeer hangt. Maar er zijn ook genoeg andere leuke tenten om te ontdekken.

2. Het water op

De perfecte manier om verkoeling te zoeken is natuurlijk met een bootje het water op. Vaar over het Spaarne langs diverse prachtige gebouwen en wijken die Haarlem rijk is. Ook richting de Mooie Nel is het heerlijk vertoeven. De ideale manier om de Haarlemse architectuur van een andere kant te bekijken en tegelijkertijd te genieten van een warme zomerdag. Zo ontdek je Haarlem op een unieke manier.

3. Vanuit de lucht

De kathedrale basiliek Sint Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem wordt vaak omschreven als een kunstschat. De restauratie is bijna voltooid en om dat te vieren kun je deze zomer tot en met 31 juli op bijna 60 meter hoogte van toren naar toren klimmen. Zo kun je de omgeving van Haarlem ontdekken vanuit de lucht. Dit cultuur bezoekje sluit je af met een verkoelend drankje in de gezellige binnenstad waar tal van terrasjes te vinden zijn.

Deel dit op social media

023 80 80 555